Speellijst

Selectie performances (spoken word, zang, story telling, acteren)
Vanaf 2010 tot 2020 was ze te zien met haar innovatieve project Spoken Beat Night, een spannende reeks cross-over taalconcerten.
Spoken word performer en voordrager in de serie Grote Denkers van programmamaker Merlijn Geurts over Toni Morrison, een project van de Balie (2019).
Spoken Word performer en maker van een nieuwe editie van Spoken Beat Night tijdens het Brainwashfestival in De Brakke Grond. Te gast was filosoof en schrijver Marc Schuilenburg. Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Melanie.
Performer en zangeres in Paraula (Splendor Amsterdam), een samenwerking met Dood Paard: taal, voordracht en improvisatie. Met werk van o.a. Les Poètes Maudits, Paul van Ostaijen en Ronelda Kamfer (2016 - 2020).
 
Performer en zangeres in Cello & Co tijdens de Cello Biënnale in het muziekgebouw met Michiel Weidner (cello & cimbaal) en Maarten Ornstein (basklarinet) (2016).
Verteller in ‘Kikker heeft de blues’, verhalen over Kikker van Max Veldhuis samen met het Tony Overwater Kwartet op het festival Into the Great Wide Open (2017).
Zangeres, actrice en performer in Creator/Destroyer van Dana Linssen en Maarten Ornstein op o.a. het festival Amerfortissimo en Wonderfeel (2015-2016).
Performer in Verklärte Nacht van Schönberg met strijksextet o.l.v. Lonneke van Straalen (2015).
 
Stemactrice, zangeres in Serotonine. Hoorspelproject - een samenwerking tussen Dood Paard en Stichting DASH! (2014).
Zangeres en Spoken word performer, solist bij het Paradiso Orchestra in Paradiso te Amsterdam (2012).
Stemactrice (hoofdrol) in Schilden van Leem van Boeli van Leeuwen, een hoorspel in 10 delen - Co-productie van de Hoorspelfabriek en de AVRO (2010).
Gastsolist op de Nederlandse Muziekdagen samen met het Metropole orkest (2009).
Solist tijdens de Gelderse Muziekzomer in de voorstelling Cello’s in Bloei samen met het Ragazze Kwartet. Regie: Gienke Deuten (2009).
 
Tournee met de concertserie van Jazz Impuls, optreden in Het Concertgebouw te Amsterdam (2008 - 2009).
Performer tijdens het Holland festival in Zwaar Water, een hoorspel van Maarten Ornstein - co productie van NPS, de Hoorspelfabriek en Orkater (2007).
Zangeres en performer in eigen muziektheaterproductie ‘Black in Bakkum’, een theatrale roadmovie over een buitenstaander op zoek naar familie. Black in Bakkum werd zeer goed ontvangen door pers én publiek. Composities: Maarten Ornstein. Regie: Titus Tiel Groenestege. Co-productie tussen Bellevue Lunchtheater en Orkater en kwam mede tot stand door: Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Lira fonds, Norma fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (2007).
 
Te gast als zangeres bij het Metropole Orkest samen met DASH! tijdens het B-OOST festival, gewijd aan Ennio Morricone (2007).
Als zangeres, performer en schrijver maakte ze deel uit van de formatie DASH!, de band van Maarten Ornstein en trad onder meer op in: Bimhuis, Muziekgebouw aan het IJ, Het Concertgebouw, North Sea Jazz Festival, Vrije Geluiden (VPRO), Sziget (Hongarije), de Unterfart (München, Duitsland), Gaume Jazz festival (België) en Trnfest in  Ljubljana (Slovenië) (2004 tot 2010).
Zangeres en performer in Heart of Darkness van Joseph Conrad - coproductie ’t Barre Land en Muzieklab Brabant (2004).
 
Schrijven
30 werken voor Spoken Beat Night (2010 - 2019).
Schrijfopdracht voor de serie Grote Denkers van programmamaker Merlijn Geurts over Toni Morrison, een project van de Balie (2019).
Schrijver van een tekst voor de nieuwe cd Ombre de Mon Amant van de Libanese zangeres Rima Kcheich, Luitist Mike Fentross en basklarinettist Maarten Ornstein (2019).
Schrijver voor de Gemeente Amsterdam, met als onderwerp inclusie (2018).
Mercato, een boekje door Volta. Een bloemlezing over de markt. Andere bijdragen van: Ramsey Nasr, Abdelkader Benali, Asis Aynan en Vincent Bijlo (2019).
Schrijver voor een speciale editie voor The Forum on European Culture in samenwerking met de Balie (2018).
2014 Schrijver voor Serotonine. Hoorspelproject - een samenwerking tussen Dood Paard en Stichting DASH!
Libretti en teksten voor de muziektheater producties: Zwaar Water, Black in Bakkum, Cello’s in Bloei, Spica, The Heart of Darkness (2004 - 2009)
Voor het ensemble Dash! schreef ze teksten/songteksten, die op cd’s zijn uitgebracht: Dash!, The Bangalore, Jazz at the Concertgebouw - Radio Nederland Wereldomroep (2004 tot 2010)
 
De eerste jaren van haar loopbaan was Jeannine Valeriano voornamelijk actrice en speelde ze bij een aantal gerenommeerde gezelschappen als: Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Toneelschuurproducties en Huis aan de Amstel.
 
Voor boekingen:
info[at]jeanninevaleriano.com
 
 
Voor werk als actrice (film, tv en reclame) Henze Pegman: www.compagne-henzepegman.nl
 
Naast werkzaamheden als uitvoerend kunstenaar en schrijver is ze een gecertificeerd Gyrokinesis trainer Certificate of Apprenticeship behaald in Münstertal (Duitsland - 2015 tot heden).
Back to Top