Editie 3

20 januari 2012, Bimhuis Amsterdam. Met Yasmine Allas, Mark Alban Lotz en Habiba. 


Yasmine Allas (1967) verliet op jonge leeftijd haar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht, waar zij onder meer als actrice werkte. Ze volgde een toneelopleiding, acteerde bij verschillende gezelschappen en trad op met een soloprogramma. In 1998 debuteerde ze met de succesvolle roman Idil, een meisje. Ook haar tweede roman De generaal met de zes vingers (2001) werd in de literaire kritiek lovend ontvangen. Nadat zij overstapte naar De Bezige Bij verscheen in 2004 haar derde roman De blauwe kamer. In 2010 verscheen haar meest recente roman, die alom goed werd ontvangen: Een nagelaten verhaal.
 
De dwarsfluitist en wereldburger Mark Alban Lotz is een bekende speler in de wereldmuziek. Hij groeide op in Thailand, Oeganda en Duitsland en verdiepte zich onder andere in de klassieke, Afrikaanse-, Zuid-Amerikaanse- en Oosterse muziek. Hij werkte met uiteenlopende bands en musici samen, waaronder Ramon Valle, Theo Loevendie, Sandip Battacharya, Zuco 103. Zijn muziek bouwt een brug tussen jazz en klassieke contemporaine muziek, en reist door alle continenten.
 
Habiba’s liefde voor harpmuziek begon op jonge leeftijd. Ze studeerde harp aan het Amsterdamse conservatorium, maar wilde popliedjes maken en zingen. Dit leidde tot avontuurlijke en tijdloze liedjes waarbij ze zichzelf begeleidt op de harp. In de zomer van 2007 won Habiba de Amsterdamse Mooie Noten competitie. Begin 2008 presenteerde ze haar in eigen beheer uitgegeven EP Jewellery Box.

Back to Top