Editie 2

16 December 2011, Sugar Factory Amsterdam. Met Abdelkader Benali, Oene van Geel, Kiki Manders en Esperanza Denswil. 


Abdelkader Benali debuteerde in 1996 met Bruiloft aan zee, dat genomineerd werd voor vele prijzen. In 2002 verscheen De langverwachte waarvoor hij in 2003 de Libris Literatuurprijs ontving. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Tijdens de Israëlisch-Libanese Oorlog in 2006 verzorgde Benali voor Vrij Nederland een weblog vanuit Libanon, waar hij bij het uitbreken van de oorlog toevallig verbleef. 
In 2010 trok hij met Jan Mulder in het programma Wereldkampioen van Nederland door Afrika in aanloop naar het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Benali presenteerde in het voorjaar van 2010 het NPS-programma De schrijver en de stad. In 2011 volgde en zesdelige serie Benali Boekt waarin Abdelkader Benali bekende Nederlandse schrijvers interviewde.
 
Oene van Geel is een muzikale avonturier. Hij staat bekend om zijn open mind en is een improvisatiespecialist op viool, altviool en gebruikt hierbij onorthodoxe technieken. Hij put inspiratie uit alles dat hem muzikaal omringt en incorporeert muzikale elementen uit verschillende werelden. Groepen waarin hij speelt zijn: het Zapp String Quartet, Estafest, Oxymore Quintet en het Eric Vaarzon Morel trio. Oene speelde wereldwijd met vele musici.
 
Esperanzah Denswil is een zangeres/mc die zich al van jongs af aan interesseert voor kunst. Esperanzah speelt zowel in intieme settings als uitverkochte stadions. Samen met producer Sense vormt ze het vocalist/producer duo Numaads. In 2010 brachten de Numaads hun debuut EP Now uit via het Duitse label Project MoonCircle. En voor haar 25e verjaardag bracht Esperanzah een Birthday EP uit die ze vervolgens via populaire blogs als moovmnt.comen QT online verspreidde. Momenteel is ze bezig haar tweede Numaads release af te ronden met producer Sense. Daarnaast werkt ze als achtergrondzangeres en host voor verschillende festivals in Nederland.
 
Vocaliste en songwriter Kiki Manders’ oorspronkelijke sound kent geen grenzen. Diepzinnige en verrassende teksten en lyrische en catchy melodielijnen zijn ingrediënten voor explosieve, introverte en ritmische songs. Kiki’s composities zijn divers; elementen van jazz, rock, pop en Indiase muziek combineert ze moeiteloos. Hiermee creëert ze een authentieke sound. Het resultaat is oprecht, avontuurlijk, speels en intiem.

Back to Top