Editie 29

Vrijdag 24 maart, OBA Amsterdam. Editie 29 met Malika Booker, Niti Ranjan Biswas en Joost Oomen.
Malika Booker is een storyteller pur sang. Ze begeeft zich op verschillende terreinen: drama, fictie, storytelling en spoken word/poëzie. Ze focust zich vooral op deze laatste categorie. Ze is een pionier in de Engelse spoken word scene. 
Haar poëzie is persoonlijk en universeel. Wereldwijd was ze te zien en werd ze o.a. gepromoot door The British Council. 
Ze leidt het schrijverscollectief Malika’s Kitchen, dat in London en Chicago is gestationeerd. Daarnaast is ze een begenadigd performer. The Times schreef over haar theaterprogramma ‘Unplanned’: ‘Remarkable... intriguingly unclear where reminiscence ends and magic realism begins.’
 
De creatieve Indiase tablaspeler en percussionist Niti Ranjan Biswas speelde met talloze namen uit de klassieke Indiase muziek. Hij is één van de weinige tablaspelers die op innovatieve wijze de jazz in zijn spel incorporeert: een mix van traditie en creativiteit. Hij speelde met grote namen uit de Indiase klassieke muziek, waaronder o.a. Pt. Hariprasad Chaurasia (fluit) en Pt. Budhatiya Mukherjee (sitar). Niti is een prominent lid van Jungle Warriors en Drums United, waarin musici van over de hele wereld samenspelen. 
 
Joost Oomen werd op de 18de november van 1990 geboren in De Bilt, maar groeide op in Ysbrechtum, Friesland. Publiceerde de bundels ‘Vliegenierswonden’ en ‘De stort’. Was in het studiejaar 2010-2011 huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Ontving in 2011 het Hendrik de Vries-stipendium van de gemeente Groningen. Werd in 2013 voor twee jaar benoemd tot stadsdichter van Groningen. Treedt veelvuldig op.
Back to Top