Editie 28

Dinsdag 31 januari 20:00 OBA Amsterdam. Editie 28 met Mustafa Stitou, Ab Baars en Lotte Dodion. 
Dichter Mustafa Stitou laat humor en ernst hand in hand gaan. Zijn bundel ‘Varkensroze ansichten’ werd in 2004 met de VSB poëzie- prijs bekroond. Klik hier voor tickets.
Over zijn meest recente werk schreef Trouw: ‘Het duurde tien jaar, maar met Tempel bewijst Stitou opnieuw tot de grootste Nederlandse dichters te horen.’ Voor deze bun- del ontving Stitou de Awater Poëzieprijs 2013.
De tenor-saxofonist, klarinettist en componist Ab Baars toont een hele brede muzikale belangstelling. Improviserend en lichtvoetig is hij de hele wereld over geweest: van Europa, Japan, Noord Amerika, Brazilië tot Australië. Baars heeft veel gevoel voor taal en poëzie. Hij initieerde een aantal bijzondere ‘talige projecten’, zoals ‘Autumn Songs’ in 2012 samen met Ig Henneman.
 
Nieuw taaltalent: Lotte Dodion. De Vlaamse dichteres en performer Lotte Dodion schrijft over wrange liefde en dwalingen in de wereld. In 2003 won ze de Soetendaelle poëziewedstrijd. Een jaar
later de Vlaams Nederlandse Gouden Flits, gevolgd door Kunstbende in 2005. In 2006 maakte ze haar eerste monoloog ‘Under (De) Construction. In 2010 won Lotte Dodion de Gedichtenwedstrijd Brabant Gedicht.
Back to Top