Editie 1

18 November 2011, Sugar Factory Amsterdam. Met Raymzter, Wim Kegel en Rosa Ana.


Raymzter is een muzikaal en gedreven rapper met een enorme flow, zijn teksten vertellen een verhaal. Zijn kijk op de wereld, daar draait het om in zijn werk: sociaal politieke observaties met autobiografische elementen. En dat terwijl alles swingt. In een ontmoeting tussen taal en muziek mag hij niet ontbreken. Vanaf 2001 na het winnen van de Grote Prijs van Nederland nam zijn carrière een vlucht. Hij heeft verscheidene cd’s, singles op zijn naam staan o.a. de bekende single KutMarokkanen??!, het zeer goed ontvangen tweede album Rayacties. Hij werkte samen met diverse bands en artiesten; Chris Hinze, Het Metropole orkest en Opgezwolle. Ook stond Raymzter op alle grote Nederlandse festivals en podia.
 
Wim Kegel is een prominente jazz drummer. Onlangs werd hij in HP/De Tijd beschreven als het best bewaarde geheim op drums in Nederland. Hij heeft een unieke stijl die de traditionele jazz combineert met hedendaagse muziek. Kegel studeerde Noord Afrikaanse percussie en Indiase muziek. Hij speelde o.a. met Pat Metheny, David Liebman, Eric Vloeimans en Calefax Rietkwintet. Momenteel speelt hij in het trio ‘Jungle Boldie’.
 
Rosa Ana (RA) schrijft recht uit het hart. Ze begon met rappen op straat, maar heeft inmiddels al vele podia bespeeld. RA heeft opgetreden in programma’s voor verscheidene tv-zenders (o.a. MTV RAW, The Box, BNN, Ned3, 101Barz) en is ook actief in het theater (Lafferbooij in '07, Geboeid '08/'09/'10, Meisje Loos '11). In 2010 bracht ze Nederland Zwaardwerken: een project bestaande uit 3 EP’s. Rosa Ana is een van de weinige vrouwelijke rappers die Nederland heeft, maar ook een poëet, een dichter en bovenal hoe ze zichzelf omschrijft: een schrijver (‘Ik schrijf teksten‘).

Back to Top