Editie 25

Vrijdag 16 december, Bimhuis Amsterdam. Editie 25 met Kees Moeliker, Jörg Brinkmann en Joel Wilson. 
De Nederlandse veldbioloog Kees Moeliker - bijgenaamd ‘De Eendenman‘ - schrijft boeken, columns voor NRC Handelsblad, en is sinds 2015 directeur van het Rotterdams Natuurhistorisch museum. Zijn boek ‘De Bilnaad van de Teek’ - dat in de Volkskrant het beste wetenschapsboek van 2012 werd genoemd - gaat over bizarre beesten en hun opmerkelijke gedrag, gezien door de ogen van de bevlogen Moeliker. In 2003 werd hij bekroond met de Ig Nobelprijs voor ‘onwaarschijnlijk onderzoek’, dankzij zijn publicatie van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend. Sindsdien viert hij elk jaar op 5 juni Duck Day bij Chinees restaurant Tay Wu met louter eendengerechten. Of het nu een zoektocht naar de ‘laatste schaamluis’ betreft of een relaas over een paasei pikkende ekster: met opmerkelijke vondsten en wonderbaarlijke verhalen ontvouwt Moeliker - droog en humorvol van toon - de onbekende kanten van het dierenleven en zet ons aan het denken. 
Jörg Brinkmann schildert een warm palet aan klanken en genres op de cello. Jazz, pop, gestreken, getokkeld, met puls, zonder ritme - steeds weer brengt hij je naar een andere wereld als een speelse meesterschaker die opnieuw positie kiest.
Hij deelt het podium met Eric Vloeimans en speelde o.a. met Zapp4, Michiel Braam, Herb Robertson, Frank Gratkowski en Michael Vatcher. Zijn spel bracht hem naar Africa, Rusland en Europa waar hij samenspeelde met diverse orkesten en ensembles. 
 
Joell Wilson is 18 jaar oud en speelt al de helft van zijn leven saxofoon. Sinds ongeveer 6 jaar volgt hij lessen op de Junior jazz College van het Conservatorium in Amsterdam, waar jong toptalent wordt opgeleid. Daarnaast zit hij op de Muziekschool Amsterdam waar hij in de Jazz Focus bigband o.l.v. Peter Guidi speelt. Met de Muziekschool ging hij naar New York en nam daar een cd op, de release volgt...
Hij is de leider van zijn eigen Joell Wilson Quintet, en speelt in Muziekformatie Refrein samen met zijn vader Andreas Wilson en broertje Shadha Wilson, die allebei ook saxofoon spelen.
In 2012 won hij de eerste Prijs op het Princes Christina Concours samen met zijn Quintet.
In de toekomst hoopt hij nog meer te leren en veel muziekervaring op te doen.
Back to Top