Editie 24

Vrijdag 18 November, Bijlmer Parktheater Amsterdam. Editie 23 met Yasmine Allas, Mark Alban Lotz en Joell Wilson. 
Yasmine Allas (1967) verliet op jonge leeftijd haar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht, waar zij onder meer als actrice werkte.
Ze volgde een toneelopleidin, acteerde bij verschillende gezelschappen en trad op met een soloprogramma. In 1998 debuteerde ze met de succesvolle roman Idil, een meisje. Ook haar tweede roman De generaal met de zes vingers (2001) werd in de literaire kritiek lovend ontvangen. Nadat zij overstapte naar De Bezige Bij verscheen in 2004 haar derde roman De blauwe kamer. Allas schrijft geregeld essays en opiniestukken over de multiculturele samenleving, onder meer in de Volkskrant. Ontheemd en toch thuis (2006) bevat zes essays over hoe zij omgaat met de Nederlandse cultuur. Max Pam schreef over deze bundel: 'Een ongewoon boek met ongewone passages die in het geheugen gegrift blijven. De multiculturele samenleving is voor haar duidelijk geen zaak van zoetsappigheid en evenmin zul je van haar horen dat zij op zoek is naar het vreselijkste aller vreselijkheden: de eigen identiteit.' In 2010 verscheen haar meest recente roman: Een nagelaten verhaal. Het gaat over een jonge vrouw die, op uitnodiging van een documentairemaker, voor het eerst terugkeert naar haar geboorteland. Het wordt een emotioneel weerzien, wanneer blijkt dat het land geheel is verwoest en haar verleden daarmee is uitgewist.
Fluitist Mark Alban Lotz (1963) groiede op in Thailand and Duitsland. Hij studderde klassiek- en jazz, en ook Indiase muziek aan diverse conservatoria in Nederland. Als bandleider van Lotz of Music nam hij niet minder dan 16 CD's op, die zonder uitzondering lovend werden ontvangen door de binnen- en buitenlandse pers en publiek. Hij toert mijn zijn band en als solo musicus over de hele wereld en verzorgde concerten in de VS, Canada, Turkije, Frankrijk, China etc. Mark is een inventief èn intuitief musicus, altijd klaar en bereid om in het diepe te springen op elk concert dat hij speelt.
 
Joell Wilson is 18 jaar oud en speelt al de helft van zijn leven saxofoon.
Sinds ongeveer 6 jaar volgt hij lessen op de Junior jazz College van het Conservatorium in Amsterdam, waar jong toptalent wordt opgeleid. Daarnaast zit hij op de Muziekschool Amsterdam waar hij in de Jazz Focus bigband o.l.v. Peter Guidi speelt. Met de Muziekschool ging hij naar New York en nam daar een cd op, de release volgt...
Hij is de leider van zijn eigen Joell Wilson Quintet, en speelt in Muziekformatie Refrein samen met zijn vader Andreas Wilson en broertje Shadha Wilson, die allebei ook saxofoon spelen.
In 2012 won hij de eerste Prijs op het Princes Christina Concours samen met zijn Quintet.
In de toekomst hoopt hij nog meer te leren en veel muziekervaring op te doen.
Back to Top