Editie 23

Zaterdag 8 oktober, Festival Woordnacht in Arminius Rotterdam. Editie 22 met Mustafa Stitou, Jasper Le Clerq en Derek Otte.
Dichter Mustafa Stitou laat humor en ernst hand in hand gaan. Zijn bundel ‘Varkensroze ansichten’ werd in 2004 met de VSB poëzie-prijs bekroond.
Over zijn meest recente werk schreef Trouw: ‘Het duurde tien jaar, maar met Tempel bewijst Stitou opnieuw tot de grootste Nederlandse dichters te horen.’ Voor deze bundel ontving Stitou de Awater Poëzieprijs 2013.
Jasper le Clercq is een geluksvogel want hij leidt een afwisselend muzikaal bestaan.
Met Zapp4 speelt en toert hij de hele wereld over. Met het Jasper le Clercq Quartet maakt hij veelkleurige, theatrale en verhalende muziek.
Hij is als improviserend violist verbonden aan New Niks; een 'adhd' band die zowel de rock, als de vrije kant van muziek niet schuwt. Met muziektheatergezelschap Ausdauer onderzoekt hij Stravinsky en Olivier Messian, en met dichteres Tjitske Jansen speelt hij met zijn 'geëffecteerde' viool, regelmatig op festivals en literaire bijeenkomsten.
Verder componeert en arrangeert hij, met een hoop plezier, voor allerlei (theater-) projecten.
 
Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft gedichten, draagt deze voor en geeft taalworkshops. Sinds 2013 is hij huisdichter bij radiozender FunX, waar hij wekelijks een poëtische nieuwscolumn heeft. Hij is als docent Spoken Word verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en organiseert sinds 2012 het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving (Uitgeverij Rorschach).
Back to Top