Editie 21

Donderdag 23 Juni 20:30, Bimhuis Amsterdam. Editie 20 met Salena Godden, Shabaka Hutchings en Matteo Mijderwijk. 
Poëzie en korte verhalen vormen het metier van de Britse poëet en auteur Salena Godden. 
Daarnaast is ze een krachtige performer: ze werd o.a. bekend met het ska-punk-breakbeat duo SaltPeter waarmee ze diverse albums uitbracht. Godden maakt bloemlezingen en publiceert in kranten, en tijdschriften o.m. in Ape magazine, Dazed & Confused, Tangerine Press. Ze was regelmatig bij de BBC radio te beluisteren in The Verb and Bespoken World. Fishing in The Aftermath/Poems 1994 - 2014’, is een uitgebreide collectie van haar gedichten die in 2014 werd gepubliceerd bij Burning Eye Books. In haar eerste roman Springfield Road (2014) beschrijft ze haar leven door de ogen van een kind; waarom haar vader, een Ierse Jazz muzikant, op mysterieuze wijze uit haar leven verdween; en hoe haar moeder als Jamaicaans meisje ervan droomde om Engeland te vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen, maar eindigt als gogo danseres en alleenstaande moeder. Over dit boek schreef The Times: "Her writing is urgent and detailed, colourful and clamorous...” Eigengereid is Godden en ze schrijft wrang en vol humor.
De in London geboren - maar grotendeels in Barbados opgegroeide -  jonge bandleider, componist en rietblazer Shabaka Hutchings maakt deel uit van de Londonse experimentele jazz scene. Hutchings bekend van The Heliocentrics werd in 2010 verkozen tot BBC Radio 3 New Generation Artist. Hij trad in die hoedanigheid op met de BBC Big Band. Met zijn groep Sons of Kehmet won hij in 2013 een MOBO Award for Jazz Act of the Year en werd hij in 2014 uitgenodigd om met the Sun Ra Orchestra op te treden en opnamen te maken. Hij deelde het podium met grootheden als o.a. Jack DeJohnette, Charlie Haden and the Liberation Music Orchestra, Louis Moholo en Evan Parker. Als deelgenoot van de Caraïbische diaspora ziet hij voor zichzelf een rol weggelegd als grensverlegger, iemand die de muzikale grenzen van de typisch Caraïbische muziek oprekt. Zijn spel en composities zijn kleurrijk. 
Godden & Hutchings twee avontuurlijke pioniers. 
 
Pianist en organist Matteo Mijderwijk (25) komt uit de Tilburgse pianistenstal met als belangrijkste leraren Jeroen van Vliet en Harmen Fraanje. Wonend in Amsterdam werkt hij veelal samen met andere kunstdisciplines zoals dans,theater en film. Daarnaast in vaste duo’s en geregeld ook solo; zoals vandaag. Met Oene van Geel heeft Matteo een vast duo waarvan een eerste CD dit voorjaar verschijnt.
Back to Top