Editie 19

Zaterdag 18 Juli 20:30 Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog. Met Abdelkader Benali, Bart de Vrees en Siham Amghar. 
Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). 
Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In zijn meest recente boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor deze editie.
De jonge Bart de Vrees was slagwerker bij orkesten en ensembles, componist voor het Asko/Schönberg ensemble, het Nederlands Blazers ensemble, het Aurelia saxofoon kwartet. Hij is een eigenzinnige slagwerker die onorthodoxe muziek instrumenten als distortion filters gebruikt, zoals kleedjes en plastic zakken. Hij heeft een ongekend gevoel voor spanning, klankkleur, en tekst. Met hetzelfde gemak legt hij een ‘4 on the floor’ house beat, of een abstracte klankdeken neer.
 
Nieuw taaltalent: Siham Amghar schrijft poëzie die dicht bij haarzelf staat. In 2014 won ze de El Hizjra literatuurwedstrijd en bracht ze op het lezers- feest (Centrale Bibliotheek Rotterdam) een ode aan het werk van Kees van Beijnum. Ze trad onder andere op bij Paginagroots en het Oosterse Nacht Festival. Na de zomer gaat ze International Studies studeren aan de Universiteit van Leiden.
Back to Top