Editie 17

Vrijdag 27 November 20:00 Schunck Heerlen. Editie 16 met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena Reisig. 
Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). 
Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In zijn meest recente boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor deze editie.
Contrabassist Tony Overwater is één van de sleutelfiguren van de Europese Jazz. Behalve dat hij een unieke solist is, staat hij bekend om zijn bijzondere samenwerkingen die een veelzijdig muzikaal palet tonen, niet alleen in de wereld van de jazz, maar ook binnen de Arabische en Indiase muziek. Hij speelde onder meer met Jungle Boldie, Calefax Rietkwintet, Kepera trio, Misha Mengelberg, Yuri Honing Trio en Rima Khcheich.
 
Nieuw taaltalent: Amber Helena Reisig. De taal zingt als Amber-Helena Reisig schrijft. Haar werk is teer en ademt melan- cholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Amber-Helena publiceert bij Uitgeverij Prometheus binnenkort een roman en een dichtbundel.

Back to Top