Editie 16

Vrijdag 5 juni 20:30 Lantaren/Venster Rotterdam. Met Abdelkader Benali, Oene van Geel en Miguel Santos. 
Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). 
Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In zijn meest recente boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor deze editie.
 
Oene van Geel is een muzikale avonturier, een improvisatiespecialist op altviool en gebruikt hierbij onalledaagse technieken. Hij put inspiratie uit alles dat hem muzikaal omringt en incorporeert dat in zijn muziek. Van Geel speelt in ensembles zoals Zapp4 String Quartet, The Nordanians, OOOOO en Estafest. In 2013 won hij de Boy Edgar Prijs, dé prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek.
 
Nieuw taaltalent: Miguel Santos (1986) is schrijver, dichter en levensgenieter. Hij woont en werkt in Rotterdam. Met zijn poëzievoordrachten stond hij op het Rotterdamse kunstplatform Speyksessies, Vuurverhalen, Geen Daden Maar Woorden en Firma ZINtuig. In 2013 kwam zijn debuutroman 71|17 uit bij Uitgeverij Free Musketeers en is hij sinds 2014 de huisdichter van het radiostation OPEN Rotterdam. In oktober 2015 wordt zijn poëtische debuut verwacht, dat uit zal komen bij Uitgeverij Leeuwerik.
Back to Top