Editie 15

Zaterdag 23 Mei 20:30 LUX Nijmegen. Met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Tommy Ventevogel. 
Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002).
Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In zijn meest recente boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor deze editie.
Contrabassist Tony Overwater is één van de sleutelfiguren van de Europese Jazz. Behalve dat hij een unieke solist is, staat hij bekend om zijn bijzondere samenwerkingen die een veelzijdig muzikaal palet tonen, niet alleen in de wereld van de jazz, maar ook binnen de Arabische en Indiase muziek. Hij speelde onder meer met Jungle Boldie, Calefax Rietkwintet, Kepera trio, Misha Mengelberg, Yuri Honing Trio en Rima Khcheich.
Nieuw taaltalent: Tommy Ventevogel schrijft en maakt transmediaal expressionistisch theater dat midden in de maatschappij staat of net daaronder ligt. Zijn teksten werden o.a. gespeeld bij het MC Theater, Ro Theater, Over Het IJ Festival, Fringe Festival en Roodkapje ROT(T)TERDAM.
Back to Top