Editie 14

Dinsdag 19 Mei 20:00 OBA Amsterdam. Met Abdelkader Benali, Oene van Geel en Maartje Smits. 
Abdelkader Benali debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002).
Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv onder meer Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In zijn meest recente boek Casa Benali kookt, gaart, suddert en stooft hij samen met zijn vrouw Saïda: een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken! Casa Benali vormt de basis voor deze editie.
Oene van Geel is een muzikale avonturier, een improvisatiespecialist op altviool en gebruikt hierbij onalledaagse technieken. Hij put inspiratie uit alles dat hem muzikaal omringt en incorporeert dat in zijn muziek. Van Geel speelt in ensembles zoals Zapp4 String Quartet, The Nordanians, OOOOO en Estafest. In 2013 won hij de Boy Edgar Prijs, dé prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek.
Nieuw taaltalent: Maartje Smits is schrijvend detective, filmend dichter, subjectief journalist, imker. Zij was adjunct-hoofdredacteur van online tijdschrift voor kunst en journalistiek hard//hoofd en is - naast autonoom kunstenaar en schrijver - werkzaam als docent aan de Gerrit Rietveld Academie en ArtEZ.
Back to Top