Editie 12

Dinsdag 25-11-2014, 20:30. LUX Nijmegen. Met Adriaan van Dis, Frances-Marie Uitti en Wout Waanders.

Adriaan van Dis is een poëtisch schrijver, origineel denker en erudiet spreker. De roman ‘Stadsliefde scènes in Parijs’ vormt de basis voor deze editie van Spoken Beat Night.
Van Dis wandelt om het avontuur door Parijs. Maatschappelijke onderwerpen, verhalen over z’n eigen identiteit, de verhouding tussen blank en zwart: het zijn belangrijke thema’s in het werk van Van Dis. Ooit verscheen hij rappend, en zing-zeggend op het podium van het boekenbal: Adriaan van Dis is een avontuurlijk performer.
Frances-Marie Uitti is cellist en componist.
Ze is één van de grote solisten van deze tijd en werkte samen met o.a. Louis Andriessen, John Cage en Martijn Padding. Uitti is een voortrekker en ontdekte verschillende nieuwe technieken. Zo speelde ze met twee strijkstok- ken tegelijk op een traditionele of hypermoderne (plexiglas) cello: ze gebruikt in haar spel alle klankmogelijkheden die haar instrument biedt.
Twee krachtige persoonlijkheden, avontuurlijke performers met een enorme lyriek, die diepte in hun werk leggen.
Wout Waanders won in 2012 de 1e prijs van de Poëzieprijs van de Stad Oostende. Hij heeft voorgedragen op literaire festivals als Onbederf’lijk Vers, Manuscripta, Gedichtenbal, Wintertuin en De Geest Moet Waaien. Gedichten van hem verschenen onder meer in Dighter, B0mb0mmer en de bloemlezing Naaktlopen met je hersenen. 
Back to Top