Editie 7

18 Mei 2012, Sugar Factory Amsterdam. Met Saskia Noort, Michiel Weidner en Lake Montgomery.


Schrijfster en columniste Saskia Noort is vooral bekend geworden met haar literaire thrillers. Ze debuteerde in 2003 met Terug naar de kust, gevolgd door haar tweede thriller De eetclub. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek. Daarna volgden ver- schillende andere titels. Begin 2010 won Saskia met de Franse vertaling van De eetclub de prestigieuze Prix SNCF. Haar boeken zijn in vele talen vertaald en zijn verkrijgbaar in meer dan 15 landen. Haar boeken Terug naar de kust en De eetclub zijn succesvol verfilmd. Beide boeken zijn binnenkort ook in de theaters te zien als toneelvoorstelling.
 
Michiel Weidner (cello en cimbaal) is een veelzijdig musicus die een breed repertoire beheerst. Hij is thuis in de klassieke wereld, maar ook in de wereld van de zigeuner- muziek en kan verrassend improviseren. Naast de cimbaal speelt hij cello in Amsterdam Sinfonietta, Prisma Strijktrio en zigeunerorkest Nap. Hij vormt bovendien een duo met fluitiste Marieke Schneemann. Andere ervaringen: Asko/Schönberg Ensemble, en het Mondriaan Kwartet.
 
Lake Montgomery is geboren en opgegroeid in Paris, Texas, net als haar moeder, grootmoeder en grootmoeders moeder, helemaal terug tot in de slaventijd. Haar muzikale stijl ontwikkelde zich vanuit 'old shanty negro church-house gospel’; haar moeders folk en soul collectie; de ‘work songs’ van haar grootmoeder en de verlatenheid van een hopeloze stad. Zij verliet Texas in '99, op 18-jarige leeftijd en woonde en werkte in verschillende steden in de Verenigde Staten. De liefde bracht haar naar New Orleans. Na Hurricane Katrina ver- trok zij naar Orléans in Frankrijk. In de zomer van 2006 belandde ze in Amsterdam. Haar muziek werd snel opgepikt, speelde op festivals en gigs in heel Nederland en won in 2009 de Mooie Noten Prijs. Lake woont in Amsterdam.

Back to Top