Editie 5

16 maart 2012, Sugar Factory Amsterdam. Met Midas Dekkers, Joshua Samson en Olaf Aït Tami.


Midas (eigenlijk Wandert) Dekkers is in 1946 geboren in Haarlem, maar groeide op in Amsterdam, waar hij ook biologie studeerde. Als student begon hij te schrijven en al gauw publiceerde hij stukjes over dieren in onder andere NRC Handelsblad, de Volkskrant en de Vara-gids. Hij werkte bij het Zoölogisch Museum en als redacteur bij Het Spectrum, tot het schrijven definitief de boventoon ging voeren. De volstrekt eigen - verre van stichtelijke - insteek waarmee hij zijn thema's te lijf gaat vormt een organisch geheel met zijn abrupte, plastische stijl. Dezelfde stoere, eigenzinnige toon klinkt door in zijn jeugdboeken, waarvoor hij drie Zilveren Griffels en een Vlag en Wimpel heeft ontvangen. In 1985 schreef hij zelfs het Kinderboekenweekgeschenk: Houden beren echt van honing?
 
Joshua Samson is een veelzijdig percussionist: hang, mondharp, frame drums en drums. Samson is een magiër, hij goochelt met geluid. Hij is een bekende in de internationale muziekscene. Hij is lid van ensemble DASH!, oprichter van Audible Lifestream en speelde met talloze bekende namen waaronder Omar Hakim, Marcos Suzano, Michael Franti en David Liebman.
 
Olaf Aït Tami begon op zijn 10e met dansen (hiphop) en werd met zijn team Nederlands kampioen. Hij danste in de voorstelling Afblijven, en geeft nog steeds dansles aan jongeren tussen 12 en 16 jaar. Hij volgt de Theater/Kunst opleiding in Groningen, en sinds augustus 2010 een vierjarig traject bij Stichting Likeminds waar hij wordt opgeleid tot theatermaker.

Back to Top