Editie 4

17 februari 2012, Sugar Factory Amsterdam. Met Malika Booker, Niti Ranjan Biswas en Kofi.


Malika Booker is een storyteller pur sang. Ze begeeft zich op verschillende terreinen: drama, fictie, storytelling en spoken word/poëzie. Ze focust zich vooral op deze laatste categorie. Ze is een pionier in de Engelse spoken word scene. Haar poëzie is persoonlijk en universeel. Wereldwijd was ze te zien en werd ze o.a. gepromoot door The British Council.
Ze leidt het schrijverscollectief Malika’s Kitchen, dat in London en Chicago is gestationeerd. Daarnaast is ze een begenadigd performer. The Times schreef over haar theaterprogramma ‘Unplanned’: ‘Remarkable... intriguingly unclear where reminiscence ends and magic realism begins.’
 
De creatieve Indiase tablaspeler en percussionist Niti Ranjan Biswas speelde met talloze namen uit de klassieke Indiase muziek. Hij is één van de weinige tablaspelers die op innovatieve wijze de jazz in zijn spel incorporeert: een mix van traditie en creativiteit. Hij speelde met grote namen uit de Indiase klassieke muziek, waaronder o.a. Pt. Hariprasad Chaurasia (fluit) en Pt. Budhatiya Mukherjee (sitar). Niti is een prominent lid van Jungle Warriors en Drums United, waarin musici van over de hele wereld samenspelen.
 
Michael Diawou draagt de stagename Kofi, te danken aan zijn Ghanese roots en de dag dat hij geboren is: vrijdag. Hij is sinds dag 1 lid van de Poetry Circle Nowhere en brengt met zijn soulvolle stem wat warmte in de Nederlandse zalen. Als kind luisterde hij veel naar gospelmuziek en dat hoor je terug in de nummers die hij zelf schrijft. Zijn talent voor spoken word ontdekte hij naar eigen zeggen pas later, maar sindsdien is schrijven voor hem een noodzaak.

Back to Top