duo/trio

Jeannine Valeriano maakte samen met een vast team, waaronder de bijzondere musici componist/klarinettist Maarten Ornstein en gitarist Paul Pallesen, haar project Spoken Beat Night. Deze unieke samenwerking met Ornstein en Pallesen krijgt een vervolg; in een kleine flexibele bezetting waarmee Valeriano haar eigen werk naar het universum stuurt. Valeriano onderscheidt zich in een combinatie van songs en spoken word: muzikale vertellingen.
 
De aangrijpende taal die Valeriano tot uitdrukking brengt - sprekend, fluisterend, zingend -  wordt verrijkt door het vrije, spannende en lichtvoetige spel van basklarinettist Maarten Ornstein samen met het ‘open’ en verstilde geluid van de avant-garde gitarist Paul Pallesen.
Een nieuwe wereld van klank en betekenis opent zich.
 
Muzikale vertellingen in een bijzonder palet. Wat zich ontvouwt is innovatief én geworteld in klassieke tradities als free jazz, spoken word en blues, waarin oude helden doorleefd en met eenvoud hun wereld voor zich uit zingen. Taal en muziek balancerend op een koord als liefde en verlies. Verhalen waarin de buitenstaander centraal staat. Soms is de muziek bedding, dan weer een zich roerende tegenspeler die de wereld zoals we hem kennen onderuit trekt.
 
 
Teksten: Jeannine Valeriano
Composities: Maarten Ornstein
Back to Top