Wat is Gyrokinesis?

Gyrokinesis is een bewegingsmethode waarbij je leert bewegen vanuit het centrum van je lichaam. De lessen volgen een natuurlijke stroom. Het beste van Yoga, Tai Chi, dans, zwemmen, turnen en roeien zijn in deze methode verenigd en bestaat uit oefeningen die het zenuwstelsel activeren, de ruggengraat soepel houden en de zintuigen en energiecentra in het lichaam openen. Heupen, schouders, handen en voeten, hervinden hun natuurlijke souplesse. De methode help om blessures te voorkomen en is toegankelijk en helend voor iedereen. Het Gyrokinesis oefenprogramma doe je voornamelijk vanaf een stoel of op een mat, de bewegingen corresponderen met de adem.
De methode is ontwikkeld door de professionele danser Juliu Horvath, die tijdens zijn carrière diverse blessures opliep en het programma ontwikkelde om zichzelf te genezen. Nu wordt deze methode in 52 landen gegeven, door ongeveer 10.500 gecertificeerde docenten. Wereldwijd zijn er 3.500 studio’s waar de klassen worden aangeboden. Op dit moment veroorzaakt Gyrokinesis in Amerika een ware hype. (Foto: Rene Nuijens)

quotes

"Vanwege haar achtergrond als zangeres en podiumkunstenaar, weet Jeannine als geen ander wat een musicus nodig heeft om zich vrij en sterk te presenteren op het podium. De gyrokinesis lessen waren een verrijking voor ons. Je leert je hele lichaam op de goede manier te gebruiken, vanuit je centrum. Dit heeft invloed op je algemene houding, cruciaal voor je uithoudingsvermogen als musicus, zowel op de korte als lange termijn. Maar ook je toonvorming verbetert er enorm van. De lessen bevorderen je zelfvertrouwen en helpen je om ontspannen en met charisma op het podium te staan. "  
- Het Dudok Kwartet
 
"Gyrokinesis. Ik wist niet waaraan ik begon en had er nog nooit van gehoord. Ik doe het nu ongeveer 2 jaar, meestal twee keer per week een uur. Het blijkt perfect voor me te zijn. Mijn houding is sterk verbeterd. Weg zijn mijn schouderklachten. Het hele lichaam komt aan bod en de geest knapt er ook van op. Het werkt door in je dagelijks doen en laten. Je wordt er mooier van. Ervaar het zelf."  
- Liesbet Ruben
 
 
"Sinds een jaar volg ik lessen bij Jeannine en merk ik dat ik steeds meer in balans ben. Ik merk dat ik sterker ben geworden en anders in mijn schoenen sta.
Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik het onbewust in mijn dagelijks leven toepas."  
- Manon Schreurs 

lessen

Het beste van Yoga, Tai Chi, dans, zwemmen, turnen en roeien; jonger of ouder; iedereen heeft baat bij Gyrokinesis®. Het maakt je vrij, soepel, krachtig en ontspannen waardoor je kunt zijn wie je bent. 
 
Zaterdag van 10:15-11:30 (gevorderden, of na 1 les in de beginners klas), 11:45-13:00 (beginners). Ramses Shaffyhuis, Pietheinkade 231
Zondag: Full Circle Studio, Anjeliersstraat 89-hs - Zie website: www.fullcirclestudio.nl/
Maandag: 19:00-20:15 Ramses Shaffyhuis, Pietheinkade 231

Tarieven Ramses Shaffyhuis:

• Voor een blok van 10 lessen: €150
• Losse les: €17,00
• Speciale korting voor bewoners van het Shaffy huis, losse les: €15,00

Tarieven Full Circle Studio: https://www.fullcirclestudio.nl/#tarieven

 Valeriano: “Dankzij dit oefenprogramma verdwijnen spanningen in je lijf, je voelt je sterker en ervaart meer flexibiliteit. Ik merk dat ik met een groter gemak expressief ben en dat het doorwerkt in het leven van alledag. Of je nu wandelt, spreekt, zingt, of je belevenissen op papier zet, je lichaam is de drager, een doorgeefluik voor alle verhalen en emoties.”

Jeannine Valeriano is een gecertificeerd Gyrokinesis Trainer. GYROKINESIS® is a registered trademark of GYROTONIC® Sales Corp and is used with their permission
Back to Top